onsdag 31 juli 2024

Resultat (och "lön") juli 2024

Jag iddes inte göra ett separat inlägg om min aktieutdelningsbaserade "lön" den här månaden. Så här kommer resultatet istället.

Budget: 20528 kr

Utgifter: 15668 kr

Resultat: 4859 kr

Budgeten för denna månad blev något lägre än föregående. Mest på grund av att  JGPI sänkte utdelningen en hel del jämfört med förra månaden. Jag har även sålt hela min post i Hufvudstaden, och köpt lite mer Evolution samt Xact Norden Högutdelande. Köpen gjordes delvis efter den 25:e då budgeten sattes. 

Kostnaderna var relativt låga den här månaden, så resultaten blev det bästa hittills med ganska god marginal, trots sänkt budget. Jag har dock haft semester under större delen av månaden, och det påverkar säkert på ett eller annat sätt.

Det ackumulerade resultatet för året blir så här långt: -35498 kr. Håller resultaten i sig är ett nollresultat för helåret nästan inom räckhåll.

 

Det har varit väldigt skönt att vara ledig, men jag har haft väldigt svårt att släppa tankar på jobbet. Inte för att de ständigt ringt som jag var lite rädd för, så här långt har jag inte fått ett enda samtal, utan mer för att jag har funderat på framtiden. Eller kanske snarare bristen på framtidsutsikter på det här företaget.

Jag ser definitivt inte fram emot att börja jobba igen på måndag. Men jag får väl trösta mig med att jobbet allt mer börjar se frivilligt ut för min del.

fredag 12 juli 2024

Det är dags att prata om sex!

Det vill säga miljon nummer sex.

Vad trodde du jag menade, snuskhummer?!


För att återgå till ämnet; idag har sparandet för första gången någonsin kommit över 6-miljonersgränsen, vilket känns väldigt trevligt.

Det är konstigt egentligen, för det är det ju bara en siffra som alla andra, men det känns ändå lite speciellt med ännu en miljongräns avklarad.

Nu är nästa delmål att komma upp i 6,666,666 kr. Detta av den enkla anledningen att det då krävs en ökning med exakt 50% för att nå 10 miljoner.


Detta blev en väldigt bra avslutning på börsveckan, och det kommer firas med ett glas iskall cava i sommarvärmen. 

 

Trevlig helg alla läsare!


PS. 

Jag ber om ursäkt för inläggets urspårade titel, men jag tänker att man får ju bara den chansen en gång innan sex miljarder =)

Resultat (och "lön") augusti 2024

Ännu en månad är avklarad med ett svagt plusresultat. Budget: 20784 kr Utgifter: 19948 kr Resultat: 835 kr Budgeten för denna månad blev n...